JP(oikealla) sekä Varustelekan warehouse manager Teemu Tervashonka Varustelekan varastolla

Työkokeilun kautta löytyi vakituinen työpaikka Varustelekasta

JP tuli Kelan työkokeiluun Orton Prohon tarkoituksenaan löytää työ varastoalalta. Ammatillisen kuntoutuksen ohjaaja ja fysioterapeutti Kimmo Hämäläinen kertoo, miten JP:n taival eteni työkokeilusta kohti vakituista työpaikkaa Varustelekassa.

JP saapui Orton Pron työkokeiluun tarkoituksenaan löytää työpaikka. Hän oli samaan aikaan myös Helsingin työvoiman palvelukeskuksen asiakkaana. JP:llä oli ennestään varastoalan perustutkintokoulutus Kiipulan ammattiopistosta ja etsimmekin hänelle sopivaa varastotyötä, jonka sisältö liittyisi jollain tavalla JP:tä kiinnostaviin aihealueisiin, esimerkiksi urheilutarvikkeisiin, mutta joka ei edellyttäisi trukkikorttia. Prosessin alussa JP pääsi työskentelemään lämmittelytyyppisesti päivittäistavaran hyllytystehtävien pariin hänelle tutun kauppiaan uuteen toimipisteeseen K- supermarketiin. Työ oli JP:n mielestä mielekästä, mutta jo sopimusta tehtäessä oli tiedossa, ettei paikassa ollut mahdollisuutta työllistyä jatkossa.

Tavoitteenamme oli saada työkokeilun päätteeksi JP:lle työpaikka palkkatukimahdollisuutta hyödyntäen. Etsimmekin työkokeilumahdollisuuksia pitkään ja hartaasti sekä avoimien työpaikkojen joukosta että suorakontakteilla, välillä mahdollisiin työpaikkoihin jalkautuen. Kriteereihin sopivaa työpaikkaa ei kuitenkaan meinannut löytyä ja hetken jo harmitti meneekö tässä nyt hyvä mies hukkaan…Tarjolla oli ainoastaan paljon keikkatyötä ja ilmoituksissa hakijalta toivottiin trukkikorttia sekä korostettiin työn fyysistä vaativuutta, mikä ei ollut JP:n toivomuslistalla. JP:n vahvuuksia ovat sen sijaan atk- taidot sekä koulutus alalle. Lisäksi JP toivoi selkeää ohjausta työhön työskentelyvarmuuden saavuttamiseksi.

Työhönvalmentajan vinkistä Varustelekaan

Onneksi Orton Pron työhönvalmentaja Annika Lipponen kertoi tavanneensa Varustelekan warehouse managerin Teemu Tervashongan. Yrityksen asenne ja ennakkoluulottomuus oli tehnyt Annikaan vaikutuksen ja hän vinkkasikin saamansa yhteystiedot minulle. Huhtikuussa 2015 menimme tapaamiseen Varustelekaan, missä JP otettiin saman tien hyvin vastaan ja meidät perehdytettiin perusteellisesti yrityksen varaston toimintaan. Käynti Varustelekassa tuottikin JP:lle mielekkään varastoalan työkokeilumahdollisuuden, sillä tapaamisessa ja yrityksen yleisessä tunnelmassa oli jotain —erikoista!

Laadimme työkokeilusopimuksen jäljellä oleville Kelan työkokeilupäiville. Varusteleka kokonaisuutena vaikutti täydelliseltä JP:lle. Koko työpaikan henki, rempseys, ennakkoluulottomuus, hurtti huumori ja halu kehittää asioita oli vakuuttanut myös minut ja hehkutukseni työkokeilupaikasta sai myös Työvoiman palvelukeskuksen vakuuttumaan tästä mahdollisuudesta. JP:n antaman ja saaman palautteen perusteella päädyimme suosittelemaan työkokeilulle jatkoa TE-toimiston työkokeiluna, jota jatkettiin myöhemmin vielä kahdesti.

Osaksi rentoa työyhteisöä

Varustelekassa JP on vastannut muun muassa varaston ja myymälän välisestä täytöstä, sillä esimerkiksi kesällä myymälämyynti kasvaa huomattavasti suhteessa verkkopuoleen. JP on saanut työstään hyvää palautetta, jonka mukaan hänellä on hyvä motivaatio ja into tehdä töitä ja sekä tasainen, hyvä työskentelytahti. JP viihtyikin hyvin työkokeilussa, jossa myös mielenkiintoiset myyntiartikkelit motivoivat häntä. Työyhteisössä työskentely on sujunut hyvin ja työkokeiluun kuuluvassa seurantayhteydenotossa JP kertoi kokevansa olevansa osa yhteisöä, jossa on ”rento meininki”. Myöhemmin pikkulinnut lauloivatkin että JP on saanut vakituisen työpaikan Varustelekasta!

Lue Kelan työkokeilusta lisää täältä.

JP(oikealla) sekä Varustelekan warehouse manager Teemu Tervashonka Varustelekan varastolla
Varustelekan warehouse manager Teemu Tervashonka (vas.) ja Jp (oik.) Varustelekan varastolla

Liittyvät tarinat