Työkokeilu

”Työhönvalmennuksella oli suuresti aktivoiva vaikutus työllistymiseeni”

Nurmijärveläinen Miika Taipale päätyi Invalidisäätiön ylläpitämän Orton Pron työhönvalmennukseen Keski-Uudenmaan TYP:n kautta. Yhdessä työhönvalmentajan kanssa he etsivät Miikalle työpaikkoja, päivittivät ansioluettelon kuntoon ja lähettivät työhakemuksia. Tavoitteet täyttyivät nopeasti, sillä Miika työllistyi jo valmennukseen kuuluvan työkokeilun aikana.

Logistiikka-alan perustutkinnon suorittaneella Miikalla on monipuolisesti työkokemusta muun muassa keittiötöistä sekä työskentelystä kangasmyymälän varastossa. Ennen valmennusta hänellä oli kuitenkin takanaan puolen vuoden työttömyysjakso.

 – Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta työhönvalmennukseen, lähdin mielelläni mukaan. Olen aina pyrkinyt pitämään työkuntoani yllä myös työttömyysjaksojen aikana. Olen esimerkiksi osallistunut erilaisiin työllistymiskoulutuksiin ja pyrkinyt siihen, että minulla on aina vähintään tulityö- ja työturvallisuuskortti voimassa, kertoo Miika.

Valmennuksen aluksi työhönvalmentajat haastattelivat Miikaa. Haastattelussa selvitettiin, minkälaisia ajatuksia ja toiveita Miikalla on työllistymisensä suhteen ja mitkä voisivat olla seuraavat askeleet kohti työllistymistä. Siitä alkoi Miikan ja hänen työhönvalmentajansa Anun tiivis yhteistyö. Noin puoli vuotta kestänyt työhönvalmennus oli konkreettista, Anu ja Miika tapasivat muutamia kertoja ja yhteyttä pidettiin tarvittaessa myös puhelimen ja sähköpostin välityksellä.

– Heti alussa päivitimme ansioluetteloni ajan tasalle. Mietimme yhdessä, minkälaiset asiat työhakemuksessa kiinnittävät työnantajan positiivisen huomion. Etsimme myös potentiaalisia työpaikkoja ja laadimme useita työhakemuksia. Vapaamuotoisen tekstin kirjoittaminen on minulle haastavaa, minusta on vaikeaa esimerkiksi kuvailla monisanaisesti, mitkä ovat vahvuuksiani työntekijänä. Olen saanut Anulta todella paljon apua tähän, hän on opastanut minua esimerkiksi työhakemuksen rakenteessa, kertoo Miika.

– Jos Miika on vaikkapa laatinut avoimen työhakemuksen potentiaaliseen työpaikkaan, hän saattaa lähettää sen minulle ja minä annan hänelle vinkkejä sähköpostitse, kuinka hän voisi vielä parannella hakemusta, Anu täydentää.

Työkokeilulla takaisin kiinni työrytmiin

Seuraava vaihe valmennuksessa oli työkokeilu Orton Pron kokoonpano- ja pakkauspalveluiden työtoimintaryhmässä Seesam Prossa. Parin kuukauden ajan Miika matkasi Nurmijärveltä Helsinkiin viitenä päivänä viikossa ja työskenteli päivittäin kuuden tunnin ajan.

– Oli hyvä, että joutui heräämään joka aamu töihin, niin päivärytmi tasaantui ja tottui taas työelämän rytmiin. Seesamissa oli mielenkiintoista tutustua erilaisiin ihmisiin erilaisissa elämäntilanteissa. Ilmapiiri oli siellä todella kannustava.

Työkokeilu olisi alkuperäisen suunnitelman mukaan jatkunut pidempään, mutta Miika löysi jo kesken jakson palkkatuetun työpaikan ja työllistyi elintarvikepakkaajaksi keravalaiseen yritykseen. Miikasta on mukavaa, että uusi työpaikka sijaitsee lähempänä kotia ja hän pääsee töihin helposti autollaan. Hän toivoo, että voi jatkaa työtä uudessa työpaikassaan mahdollisimman pitkään. Myös valmentaja Anu on tyytyväinen.

– Valmennuksen päätavoite on päästä työkokeilun kautta palkkatyöhön ja juuri niin Miikan polku on mennyt. Tämä on todella hienoa. Työllistymisessä auttoi kokemukseni mukaan se, että Miikalla oli tätä työtä varten vaadittu työturvallisuuskortti sekä hygieniapassi jo valmiiksi suoritettuna, sanoo Anu.

Anu ohjeisti Miikaa monella tavalla ennen ensimmäistä päivää uudessa työpaikassa. Koeajalla on todistettava työnantajalle, että osaa työnsä ja on ahkera. Perehdytyksessä kerrotaan, mitkä ovat esimerkiksi työpaikan poissaolokäytännöt, pitääkö jo ensimmäisestä poissaolopäivästä olla lääkärintodistus?

Vaikka työhönvalmennus Miikan työllistymisen myötä päättyykin, on hän luvannut kertoa Anulle kuulumisia uudesta työpaikasta. Miika on tyytyväinen valmennuksen kautta saamaansa tukeen ja uskoo sen vaikuttaneen hänen työllistymiseensä.

– Työhönvalmennus oli todella hyödyllistä ja sillä oli aktivoiva vaikutus työnhakuuni. Valmentajan tuki ja työkokeilu aktivoivat molemmat omalla tavallaan eteenpäin ja kannustivat myös omaehtoisessa työnhaussa. Ei ole hyvä, jos vain istuu kotona hakemassa yksin töitä, silloin ei saa tehtyä hakemuksia ollenkaan niin hyvin.

 

Future Pro -hanke on tarkoitettu TYP Keski-Uudenmaan asiakkaille. Hankkeen tavoitteena on työllistyminen avoimille työmarkkinoille työllistymisen tukimuotoja hyödyntäen. Valmennus hyödyttää niin tutkintoa vailla olevia kuin korkeasti koulutettuja ja huomioi myös erilaiset kieli- ja kulttuuritaustat.

Liittyvät tarinat