OPI-kurssit tarjosivat uusia tuttavuuksia

OPI-kurssi tarjosi vertaistukea ja uusia tuttavuuksia

Kalle, 25, aloitti OPI-kurssilla koulukuraattorinsa suosituksesta, sillä hänelle oli kertynyt runsaasti poissaoloja opinnoistaan Helsingin Liikemiesten Kauppaopistossa. Kurssilla Kalle on tavannut saman henkisiä ihmisiä ja päässyt jakamaan kokemuksiaan muiden kanssa.

Alkuvuodesta 2017 lähtien Kalle on osallistunut OPI-kurssin ryhmä- ja yksilötapaamisiin kuukausittain. Ryhmätapaamisissa noin viidestä muusta nuoresta koostuvan ryhmän kanssa tehdään erilaisia tehtäviä ja käydään yhdessä läpi, minkälaisia haasteita nuorilla on koulunkäynnin tai muun elämän suhteen ja mitä asioiden edistämiseksi voisi tehdä. Kallen mielestä ehdottomasti parasta kurssilla ovatkin muut kurssilaiset, joiden kanssa on käyty paljon mielenkiintoisia keskusteluja.

-Vaikka muut ovat minua nuorempia, ovat he kuitenkin koulun keskiverto-opiskelijoita, eli lukioikäisiä, vanhempia. Meillä on hyvä porukka, kaikki kurssilaiset ovat mukavia ja me jaamme monia yhteisiä kiinnostuksen kohteita.

OPI-kurssista motivaatiota omiin opintoihin

Kallen kurssi päättyy kymmenen kuukauden jälkeen marraskuussa. Opintoja hänellä on jäljellä vielä kaksi vuotta ja ainakaan tällä hetkellä Kalle ei ole lopettamassa opintojaan. Hän uskoo, että OPI-kurssilla on ollut ainakin epäsuorasti vaikutusta opiskelumotivaatioon.

-Opintoni ovat edenneet ja minulla on tällä hetkellä hieman parempi tilanne niiden suhteen kuin aloittaessani kurssin. Minulle on tarjottu paljon apua, OPI-kurssin henkilöstö on ollut esimerkiksi säännöllisesti yhteydessä kouluun ja rohkaisee minuakin pitämään yhteyttä opettajiini. Mikä parasta, olen tavannut kiinnostavia ja saman henkisiä ihmisiä. Olen päässyt avautumaan enemmän sosiaalisesti ja nähnyt, että muilla on samanlaisia ongelmia ja haasteita kuin itselläni. Se auttaa, että pääsee keskustelemaan muiden kanssa. Minulle tämä on ollut positiivinen kokemus ja voin suositella kurssia kaikille.

 

Liittyvät tarinat