Työhönvalmennus

Verkostoista voimaa –Jaden työpaikka löytyi Orton Pron työhönvalmennuksen kautta

Jade Sidorov, 19, on huomannut, että oma aktiivisuus ja verkostot ovat avainasemassa työnhaussa. Hän työllistyi valmistumisensa jälkeen Alzheimer-yhdistykseen järjestöapulaiseksi Orton Pron työhönvalmentajan vinkistä.

Jade opiskeli viimeistä vuotta merkonomiksi Keskuspuiston ammattiopistossa, kun opettaja vinkkasi hänelle mahdollisuudesta Orton Pron työhönvalmennukseen.

-Ajattelin, että voisi olla hyödyllistä saada tukea työnhakuun. Työhönvalmennus jatkui noin vuoden ajan ja työhönvalmentajani Annika auttoi etsimään opintoihin kuuluvia työssäoppimispaikkoja, neuvoi, ohjasi ja piti yhteyttä työnantajiini aina tarvittaessa.

Työhönvalmennus avasi myös muita mahdollisuuksia, sillä myös Jaden nykyinen työpaikka löytyi työhönvalmentaja Annikan ja Orton Pron verkostojen kautta. Annika sai vinkin avoimesta työpaikasta Alzheimer-yhdistyksessä Jaden entiseltä opettajalta ja vinkkasi paikasta Jadelle. Verkostoilla on todellista voimaa ja vaikuttavuutta työnhaussa!

Monipuolinen työ motivoi

Jade työskentelee järjestöapulaisena Alzheimer-yhdistyksessä Helsingin Ruskeasuolla viitenä päivänä viikossa. Hän on viihtynyt erinomaisesti, sillä sekä henkilöstö että asiakkaat ovat mukavia.  Jaden työtehtävät ovat monipuolisia ja työpäivien sisältö vaihtelee paljon.

-Tehtäviini kuuluu esimerkiksi paperien tulostamista, kopioimista ja laminointia, neuvotteluhuoneen kattamista tilaisuuksia varten ja henkilökunnan tilojen siisteyden ylläpitämistä. Kohtaan työssäni päivittäin asiakkaita, vaikka työhöni ei kuulukaan varsinaista asiakaspalvelua. Se on mukavaa ja tuo vaihtelua työpäiviin.

Jade on lyhytkasvuinen, mutta hän ei ole kokenut töissään rajoitteita pituutensa takia.

-Työtäni muokataan tarvittaessa minulle sopivammaksi. Jos minun tarvitsee vaikkapa kurkottaa korkealta kaapin päältä tavaroita, voin ottaa jakkaran käyttööni tai pyytää apua muilta.

Oma aktiivisuus ratkaisee työnhaussa

Jade on oman kokemuksensa kautta huomannut, että ahkeruus, oma-aloitteisuus ja muiden huomioon ottaminen ovat työpaikalla ensiarvoisen tärkeitä ominaisuuksia. Työtehtävät täytyy tehdä huolella ja ottaa vastaan positiivisella asenteella, hän neuvoo muita nuoria, jotka etsivät töitä tai ovat juuri työllistyneet ensimmäiseen työpaikkaansa.

-On myös tärkeää, että löytää työpaikan, jossa viihtyy ja joka tuntuu itselle sopivalta. Minulle tämä oli ensimmäinen varsinainen työpaikka opintoihini kuuluvien työharjoitteluiden lisäksi. Jos ei ole entisestään työkokemusta, kahdeksan tunnin työpäivät voivat tuntua aluksi raskailta, mutta niihin tottuu todella nopeasti. Kun on kiva työ, aika menee huomaamatta nopeasti!

-Työnhaussa neuvoisin, että on tärkeää olla aktiivinen. Käy kyselemässä potentiaalisista työpaikoista, olisiko heillä avoimia työpaikkoja. Voit myös jättää ansioluettelosi luettavaksi, niin parhaassa tapauksessa työpaikalta otetaan yhteyttä, jos heillä on tarjolla vapaita työpaikkoja, Jade lisää.

Katso YouTube-kanavaltamme video, jossa Jade kertoo kokemuksistaan työllistymisestä.

Liittyvät tarinat