Jarin työtoimintajakso Seesam Prossa toi mukanaan paljon vastuuta

Seesam Pron työtoimintajakso tarjosi työkokemusta ja vastuullisia työtehtäviä

Päivitys 13.8.2018: Seesam Pro on nyt Live Palvelut! Uudet verkkosivut osoitteessa www.livepalvelut.fi.

Orton Pron Pasilan toimipisteessä Seesam Prossa tarjotaan työtoimintaa pitkäaikaistyöttömille ja osatyökykyisille. Seesamissa tehdään samalla myös monipuolista alihankintatuotantoa. Kuntouttavassa työtoiminnassa oleva Jari aloitti jaksonsa kokoonpanopuolella, mutta hän on saanut yhä enemmän vastuuta jakson edetessä ja on nykyään mukana hoitamassa Aarikan asiakkuutta.

Jari saapui kuntouttavan työtoiminnan jaksolle Seesam Prohon helmikuussa 2016 TE-toimiston kautta.  Jarilla on 10 vuoden työkokemus varastoalalta, mutta ennen Seesam Prohon saapumistaan hänellä oli takanaan pitkä työttömyysjakso. Kuntouttavan työtoiminnan jakso alkoi ruuvien pakkaamisella ja muulla postitus- ja pakkaustyöllä, mutta varsin pian Jari sai yhä enemmän itsenäisiä työtehtäviä ja vastuuta.

Seesam Prossa kootaan alihankintana lopulliseen myyntikuntoonsa monia Aarikan tuotteita. Koottaviin tuotteisiin kuuluu esimerkiksi valaisimia, tarjoiluvateja ja kynttelikköjä.  Alkujaksonsa jälkeen Jari onkin työskennellyt suurimmaksi osaksi Aarikan asiakkuuden parissa.

-Aarikan tuotteiden viimeistelyyn kuuluu erilaista kokoonpanotyötä, muun muassa tuotteiden leimaamista, tarroitusta, kokoamista, pakkaamista ja lähettämistä. Aarikan osalta minua työllistää myös esimerkiksi kirjanpito, laskujen alustaminen sekä vanhojen rahti- ja lähetyskirjojen arkistointi.

Jarin lisäksi Aarikan alihankintatöiden parissa työskentelee tilausten mukaan 2 – 5 henkeä. Jos työaikaa jää vielä Aarikan työtehtävien jälkeen, Jari auttaa muita Seesam Pron työntekijöitä esimerkiksi erilaisten tuotteiden, kuten heijastimien ja kalenterien pakkaamisessa.

Vastuun saaminen on ollut parasta jaksossa

Jari on viihtynyt hyvin jaksollaan Seesam Prossa ja pitää vaihtelevista työtehtävistään.  Hänen mielestään työtoimintajakso on ollut hyödyllinen, koska hän on päässyt kartoittamaan työkokemustaan ja tasoittamaan päivärytmiään. Parasta jaksossa on Jarin mielestä ollut kuitenkin vastuun saaminen.

-Toivoin jo jaksoni alussa, että saisin vastuuta ja olenkin tyytyväinen että toiveitani kuunneltiin. Työni vaatii paljon tarkkuutta, sillä Aarikka on tarkka tuotteidensa laadusta.

Jarin kuntouttavan työtoiminnan jakso päättyy marraskuun lopussa, mutta sen jälkeen hänelle on suunnitteilla mahdollisesti jatkojakso Seesam Prossa työkokeilun parissa. Vielä tällä hetkellä hän työskentelee Seesam Prossa neljänä päivänä viikossa, tiistaina ja keskiviikkona kuusi tuntia ja torstaisin ja perjantaisin neljä tuntia.

– Kun kuntouttavan työtoiminnan jakso loppuu ja mahdollinen työkokeilu alkaa, työskentelisin mielelläni viitenä päivänä viikossa. Viikonloppu riittää minulle lepäämiseen ja se toisi hyvin normaalin päivärytmin jokaiselle päivälle.

Kokoonpano- ja pakkauspalveluiden sijaitsee Seesam Pron toimipisteessä. Lue myös muusta tarjoamastamme kuntouttavasta työtoiminnasta.

Liittyvät tarinat