OPI-kurssi toi Suville uusia kavereita koulusta.

OPI -kurssi tuo tukea opintoihin ja elämänhallintaan

Kelan OPI-kurssi tarjoaa nuorille valmennusta mielen hyvinvoinnin tueksi. Tavoitteena on vahvistaa toimintakykyä, vuorovaikutus- ja tunnesääntelytaitoja sekä elämänhallintaa. Kurssin tarkoitus on myös tasapainottaa elämää, jos opinnot eivät ole edenneet toivotulla tavalla tai arjessa on stressiä ja energian puutetta.

Suvi, 20, aloitti Orton Pron järjestämällä OPI -kurssilla syksyn alussa seitsemän muun 16 – 25 -vuotiaan Suomen Liikemiesten Kauppaopiston opiskelijan kanssa. Hän on viihtynyt hyvin kurssilla, sillä mukavassa ryhmässä on samanhenkisiä nuoria. Suvi kokee, että on hyötynyt kurssista monin tavoin ja voi suositella sitä muillekin.

– Kurssille on kiva tulla, se auttaa jaksamaan.  Kurssin työryhmä on auttanut minua monin tavoin käytännön asioissa. Minua esimerkiksi autetaan parhaillaan hankkimaan sopivat pohjalliset kenkiini. Kaikki pitävät minusta täällä hirveästi huolta ja jos tarvitsen jotakin, täältä löytyy aina joku joka osaa auttaa.

Ohjelmassa ryhmä- ja yksilökäyntejä

Suvin OPI -kurssi kestää vajaan vuoden.  Kurssin ohjelmaan kuuluu yksilökäyntejä sekä ryhmäpäiviä kerran kuukaudessa yhdessä muiden nuoren kanssa. Jokaisella päivällä on oma teemansa, niitä voivat olla esimerkiksi oppiminen tai liikunta ja rentoutuminen.

Suvi myös määritteli itselleen kurssin tavoitteet yhdessä työryhmän kanssa. Hänellä on tavoitteena suorittaa opintonsa oppimistavoitteiden mukaisesti ajallaan ja että koulupäivän jälkeen jaksaisi vielä nähdä kavereita. Tavoitteet ovatkin toteutuneet hyvin tähän mennessä.
Antoisinta kurssilla on ollut Suvin mielestä uusien ihmisten tapaaminen, se että on toisia samassa tilanteessa kuin itse on. Kaikki kurssin nuoret opiskelevat samassa koulussa Suvin kanssa.

-En tuntenut heitä aiemmin, mutta nyt olen tutustunut heihin ja tervehdin heitä koulussa. Ryhmään tutustumisen myötä on helpompi mennä kouluun, kun siellä on ainakin joku ihminen jonka tunnen, vaikka en näkisikään heitä jatkuvasti. On joku jolta voi kysyä apua ja joka auttaa, sanoo Suvi.

Orton Pro on nuorten hyvinvoinnin asiantuntija

Lähes jokainen nuori voi tarvita jossain vaiheessa elämäänsä valmennusta ja tukea liittyen haastaviin elämäntilanteisiin tai esimerkiksi työllistymiseen, opiskeluun, ihmissuhdetaitoihin, stressiin, hyvinvointiin tai arjenhallintaan.

Orton Prosta löytyy monipuolista osaamista liittyen nuorten hyvinvointiin ja voimavaralähtöiseen kannustamiseen, mielenterveystaitojen vahvistamiseen ja opiskelujen tai työelämän yhdistämiseen osaksi nuoren elämää. Tarjoamme nuorille yksilö- ja ryhmävalmennusta heidän etsiessään suuntaa elämälleen. Tarjoamme myös asiantuntevaa koulutusta, valmennusta ja työnohjausta nuorten parissa työskentelevälle sosiaali-terveys ja opetusalan henkilöstölle.

Lue lisää OPI-kursseista täältä.

Liittyvät tarinat