Joustavampi rekrytointi voi osoittautua hyödylliseksi joissain tapauksissa.

Joustavamman rekrytoinnin puolesta

Perinteisestä poikkeava rekrytointi voi joskus tuottaa erinomaisia tuloksia. Tätä mahdollisuutta on hyödyntänyt alihankintayritys Meconet, jonka yhteistyö Studio Pron kanssa on poikinut useita onnistuneita rekrytointeja. Studio Pro valmentaa töihin ahkeria tekijöitä, jotka ovat työllistyneet yhteistyön kautta Meconetille.

Meillä on täällä varsinainen helmi, olisiko teillä tarvetta uudelle työntekijälle? Näin Studio Pron projektipäällikkö on saattanut aloittaa puhelun Meconetin proto- ja piensarjatuotteiden johtajan Harri Karukosken kanssa.

Meconet on alihankintayritys, jonka monipuoliseen tuotantoon kuuluu muun muassa jousien, lanka-, meisto- ja syvävetotuotteiden sekä metallikomponenttien valmistusta ja alumiinin jatkojalostusta. Studio Pro ja Meconet ovat tehneet yhteistyötä vuoden 2015 alusta lähtien, jonka jälkeen Meconet on rekrytoinut Studio Pron valmennettavista jo neljä työntekijää Vantaan tehtaalleen. Yhteistyö alkoi, koska Meconetilla on jatkuvasti tarvetta uusille työntekijöille ja Studio Prolla taas tarjota valmennettavistaan useita hyviä työntekijöitä vailla töitä. Korkean vaatimustasonsa vuoksi Meconetin on myös hankala löytää avoimilta työmarkkinoilta henkilöitä, joilla olisi jo valmiina työhön sopiva osaaminen. Siksi työntekijät koulutetaankin mieluiten itse työn kautta ja tähän tarkoitukseen sopii hyvin joustavampi rekrytointitapa.

Yhteistyö on toiminut hyvin ja Harri on ollut tyytyväinen osuviin ja nopeisiin rekrytointeihin. Pitkän yhteistyön kautta luottamus on myös kasvanut. Jos Meconetilla on nykyään tarvetta uusille työntekijöille, he saattavat ottaa suoraan yhteyttä Studio Prohon.

– Studio Prossa on valittu huolellisesti jokainen tänne tulevan työntekijä valmennettavien joukosta, siellä tiedetään yrityksemme tarpeet ja he osaavat valita meille sopivan työntekijän.

Valmennuksesta hyvä esikoulutus työhön

Ennen rekrytointiaan työntekijät ovat olleet Studio Prossa muutaman kuukauden valmennusjaksolla esimerkiksi pitkään jatkuneen työttömyyden vuoksi.  Heidän jaksoonsa kuului henkilökohtaista valmennusta sekä 3 – 6 kuukauden mittainen työkokeilu Studio Pro -valmennustalossa, jossa valmennettavat työskentelivät tuotannon tehtävien parissa.

Meconetissa työntekijät ovat aloittaneet ensin harjoittelussa vaihdetyöntekijöinä, mutta osaamisen kasvettua työtehtävät ovat muuttuneet itsenäisemmiksi.  Useimpien kanssa on myös solmittu työsopimus harjoittelun jälkeen. Orton Pron tuki ei ole kuitenkaan loppunut työllistymiseen, vaan Studio Pron valmentajat ovat saattaneet silloin tällöin käydä vaihtamassa kuulumisia entisten valmennettaviensa kanssa.

Harri on ollut tyytyväinen Studio Pron esivalmennukseen, sillä työntekijät ovat saaneet jo etukäteen hyvän koulutuksen työyhteisöön. He pitävät työajoista kiinni ja vaikuttaa siltä, että he ovat viihtyneet työssä.

– Meillä ei ole ollut koskaan näiden työntekijöiden kanssa ongelmia, he ovat säntillisiä ja hyviä työntekijöitä. Studio Pro on hoitanut hyvin asiansa ja me olemme kouluttaneet heidät täällä työhön ja saaneet hyviä tuloksia.

Rekrytointi mahdollisti arkipäivän menestystarinoita

Kilpaillussa työelämässä työhaastatteluissa menestyvät useimmiten ne, joilla on hyvät sosiaaliset taidot ja jotka osaavat markkinoida itseään parhaiten. Työelämän ulkopuolelle saattaa jäädä työntekijöitä, joilla olisi paljon potentiaalia. Joustavamman rekrytointitavan ansiosta myös he voivat päästä paremmin töihin, uskoo Harri Karukoski.

– Toisille voi olla hyvä, että  pääsee ensin valmennukseen ja sitä kautta inhimillisempää reittiä töihin. Meilläkin on työntekijöitä, joiden mielestä oman osaamisen markkinointi on ahdistavaa tai verbaaliset lahjat eivät useinkaan riitä työhaastattelusta jatkoon pääsemiseen. Täällä Meconetilla he ovat kuitenkin vapautuneet ja työt ovat sujuneet hyvin.

Meconetissa onkin nähty varsinaisia menestystarinoita. Harri kertoo eräästä työntekijästä, joka rekrytoitiin Studio Pron kautta ja joka on sen jälkeen noussut melkoista uranousua.

-Hän yleni meillä vaihdetyöntekijästä ylemmäksi toimihenkilöksi, hyppäsi siis saman tien pöydän toiselle puolelle. Nämä tarinat kannustavat muitakin työntekijöitä.

Harrin mielestä on tärkeää, että Studio Pron valmennusjakso ja mahdollinen rekrytointi sen jälkeen kasvattaa monien itsetuntoa, etenkin jos he eivät ehkä olisi muuten työllistyneet.  Meconetissa kaikki Studio Pron kautta rekrytoidut ovat samalla lähtöviivalla muiden työntekijöiden kanssa eivätkä ole tarvinneet erikoisjärjestelyjä.

-Yhteiskunnallisia yrityksiä tarvitaan selvästi. Kun valmennettavat perehdytetään oikealla tavalla ja huolellisesti, rekrytointi ei ole sen erilaisempi kuin kenen tahansa muun kanssa. Plussana on vielä että työntekijälle on tukihenkilö Orton Prossa joka tulee tarvittaessa auttamaan.

 

Liittyvät tarinat